Weer veel nieuwe kunst op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis

VKKposterjan2019kl.jpg

Wie in Voorschoten in de donkere januari- en februaridagen nauwelijks de deur uit komt, kan in elk geval tot en met 3 februari zijn of haar hart komen ophalen bij de eerste tentoonstelling van onze kunstkring in het nieuwe jaar waaraan niet minder dan 13 kunstenaars meedoen. Zo kunt u ook snel een goede indruk krijgen van de huidige grote talenten die bij onze vereniging van beeldend kunstenaars onderdak hebben gevonden. U kunt de expositie op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (boven Restaurant Floris V op Voorstraat 12) op woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur bezoeken. Groepen leiden we gedurende de expositieperiode graag op afwijkende tijden rond.

De deelnemende kunstenaars zijn: Annemarie Spijkerman, Cristina Ursu, Danielle Proper, Elisabeth Vuez, Ella van Elck, Fanny Mazure, Franja Mora, Harald Berends, Maria Starke-Milko, Martin Bergwerff, Siet van der Meulen, Tineke Vulto en Willem Tegelaar. Een klein deel van hun tentoongestelde werken kunt u nu al in de galerie hiernaast bekijken. Onder LEDEN vindt u meer achtergrondinformatie over de deelnemers.

Kijken en kopen

Veel van de tentoongestelde werken zijn voor heel redelijke prijzen te koop. Komt u langs dan zijn er meestal slechts één of twee kunstenaars aanwezig. Behalve bij de feestelijke afsluiting van de expositieperiode op 3 februari wanneer bijna alle deelnemers aanwezig zijn om hun verkochte werken aan de kopers te overhandigen en verkopen financieel af te wikkelen. Wie op de andere dagen aanwezig zijn, is op de zolders bekend. Vraag daar gerust naar als u één of enkele kunstenaars in het bijzonder wilt spreken en bij de finissage niet aanwezig kunt zijn.

Galerie

Kijk gerust ook eerst even in de galerie hiernaast. U ziet in het begin de eerste acht werken. Door op een werk te klikken, krijgt u een grotere afbeelding te zien. Met behulp van het pijltje naast de galerie kunt u nog meer werken zien. Maar de beste indruk van een kunstwerk krijgt u natuurlijk als u dat in het echt komt bekijken.